Rabu, 2 September 2009

tanya korang...


ak nak tye korang,

soalan 1
tunang yang paling sesuai pada umur brpa???

soalan2
kawin pulak umur brpa???

soalan3
selalunya stnby brpa RM tuk semua tu???

TLG LA JWB IKLAS
heeheeehheheeehehe

10 ulasan:

yanasaja berkata...

tanak komennn...nak gelakkkkkkk jerrr...muahahahaha

okeh2 baru nak jawab:
1)tunang awal pon xpe.asalkan jgn kawen cepat.tapi jgn tunang lame2.jadik kesimpulannya tunang bile umur da layak kawen.bile nak layak kawen?bile duit da cukup.

2)kawin XBOLEH AWAL.maseh terlalu awal utk kawen sbb bnyk lagi benda yg xhabes buat,bnyk lagi tempat belom pergi,banyak lagi duit belum dikumpul.

3)paling koman 10hibu....kenduri bagai kan.mcm2 nak beli nak diberi kat sume orang.


SEKIAN TERIMA KASEH~

AzroYd!n berkata...

alamak xbest rmcmtu yana...
yg soala 1 dan 2 tu ok je
tp yg 3 tu mcm byk sgat je
klu 10 rbu baik ak bli keta satria GTI...

lain pendapat mcmne???

sAyE UmpaMa sPeaKeR berkata...

hoii ko hengat nk awen ngn ank org cukop sehengget je ke...
hekkeeleeehhh...
hhahaha

1. tung bile ko da sedia nk jd laki die....kalo aku suke nk tung 1 or 2 bln b4 kawen...

2.laki standard kawen 28...nk kawen skunk pon bley tp cm bebeudak la korang nnt..x matured...

3. plg koman 20 rbu...
hantaran, kenduri, barg kemas....laen2....ha ko hengat seng ke nk kawen.....
ley bankrup tawu...
bwahaahahahhahah

lilypark berkata...

din nak tunang ke? ngn sapekah????

1) tunang sekarang pon tak pe.. tapi ko.. dah bersedia ke?? kalo tak baik JANGAN..

2&3) kawen pon same gak..sekarang pon tak pe..tapi ko tu, dah cukop ke duit dalam bank?? betul cakap yana ngan aten.. hantaran je paling koman 10 ribu.. tak masuk kenduri lagi... make sure kewangan betul2 dah cukup baru pk sal kawen..


eh... bukan ke blog ni patut kite ke yang buat pertanyaan?? tapi nape dr. dien plak yang tanye kite ni??? ish ish ish..

budak bijak malaya berkata...

soalan 1 : tunangla pade umor brpe skalik pong. tapik jgn melebihi 2 thn..

soalan 2 : kawenlah selmbt2nye setelah 2 tahun bertunang..

soalan 3 : hidup zaman sekarang memang nak kena guna byk dwet.
maka, paling koman atau paling pokai RM8 ribu.. & pastikan anda mempunyai kereta sekurang2nya..
Duduk rumah sewa takpe,tapi kereta itu sgt penting sebab sok2 bile bini nak ter-beranak takkan nak angkut bini gi hospital pakei moto kapcai kaannn??

sAyE UmpaMa sPeaKeR berkata...

kakakka...
pija lagik hebat..
teros pikir sal nk teberanak..
bwahahah

bLuRzZz sHoP berkata...

da nak kawen ke??

ngan sape weh?

hee

*kepoh*

andaisemalamkumiliki berkata...

acah mmg kepoh...jgn risau..cad tonggek xnk kawen lagi..die tgg sheril bersihkan ketiak dulu...
hahahahahaha....

dien yg lahir buln 11...
nak tunang..tunang la biler2 ko nak...sambil2 tuh cari la duit sebanyak yg mungkin...bila ko dah betul2 bersedia nak kawen...dah paham baik hodohnye bakal bini ko tu..kawen lah k..??jgn dah tgh jalan..bini dah nak beranak ko wat hal pulak...???ada okeh...??

fuuhh..!hebat aku..=p

lynabun factory berkata...

jgn risow..
mak saya pernah berpesan....
kawen bia cukop2 klu da sampai seru...klu diri kite baik,ALLAH akan lapangkan pintu rezeki kita sekeluarga..bkn utk kite je...rezeki anak kite...isteri kite...

tp utk zaman yg mencabar ni kenelah betol2 yakin dan bersedia dr segi fizikal dan material...
tp yg paling penting kiter kene yakin dengan PERTOLONGAN ALLAH...
doalah banyak2...tambah2 pada bulan yg mulia ni...supaya impian ko terlaksana..

fuhh...bln2 posa ni berceramah lak aku!!!

ni aku wat belanjawan utk ko:
(actlly tgh boring neh..hikhik)

kenduri dan wang hantaran pihak pngantin pompuan : RM 8,000

kenduri umah ko : RM 9,000 (wat bnyak persiapan sket)

honeymoon : RM 1,000

barang2 keperluan rumah : 2,000
(nak mlakan idop...duit muka umah, tv,dapur,peti ais..mesin basoh kain...)

TOTAL : RM 20,000.00 tunai..

|AzMee|--|AcHu| berkata...

kak lyna...
rm1000 tok honeymoon ta cukup....
paling koman nak kene rm 2500...
hahahha